Nový ředitel, nová pravidla a psycholožka. Ve škole v Třebešíně se po tragédii mění vše od základu

Střední průmyslová škola Na Třebešíně se vzpamatovává ze smrti učitelky, kterou šikanovali tři studenti. Ty čeká ve středu soud. Ve škole se změnilo vedení i pravidla. Škola má také vlastní psycholožku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Střední průmyslová škola Na Třebešíně | Foto: Filip Jandourek

Vedení Prahy reagovalo na špatný postup školy a odvolalo ředitele Střední průmyslové školy Na Třebešíně Františka Bártla a na jeho místo jmenovalo školního inspektora Luboše Bauera. Jeho prvním krokem byla úplná změna vedení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak to vypadá na Střední průmyslové škole na Třebešíně téměř rok po incidentu? Poslechněte si v reportáži Lídy Křesťanové.

„To byl první záměr, cíl. Takže to bylo potřeba udělat během letních měsíců. A změnit úplně od základu, nově nastavit bych přímo řekl, právě oblast poradenství, poskytování poradenských služeb, oblast prevence, protože to tady výrazně selhávalo,“ řekl Bauer.

Škola má také nového výchovného poradce a posledních 14 dní také vlastní psycholožku Ester Šromovou. „Co se týče konzultačních hodin, tak tady budu každý den v moji pracovní dobu. Práce probíhá s kolektivy a individuálně, takže je to rozděleno do takových dvou skupin. A potom už případně podle daného problému se to řeší. Už jsem řešila nějaké intervence v rámci krizových záležitostí, kdy za mnou přišli studenti sami,“ uvedla Šromová.

Tři mladíci, kteří šikanovali učitelku na škole Na Třebešíně, půjdou před soud

Číst článek

Studenti si také zvykají na nová pravidla. Více se řeší chování a pozdní příchody. Jsou ale se změnami spokojení. Incident s šikanovanou učitelkou ale komentovat nechtějí.

Dva ze studentů už v září do školy nenastoupili, třetí sice ano, ale pouze podmínečně. Za výtržnictví a omezování osobní svobody by chlapcům před soudem, který začíná ve středu, hrozily až dva roky odnětí svobody. Vzhledem k jejich věku je ale sazba poloviční.

Lída Křesťanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme