Nový vysílač umožní lepší poslech Českého rozhlasu Ostrava v Hradci nad Moravicí a okolí

31. červenec 2015

Pro Hradec Nad Moravicí a okolí bude spuštěn nový vysílač. Od soboty 1. srpna tak zajistí místním obyvatelům kvalitnější poslech regionálního vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Vysílač bude spuštěn na frekvenci 91,9 MHz s výkonem 50 Wattů.

„Českému rozhlasu Ostrava v poslední době výrazně vzrostl počet posluchačů. Těší nás proto, že lidem v Hradci nad Moravicí a okolí budeme moci nabídnout komfortnější poslech této regionální stanice. Zároveň jde o historickou událost, protože je to první nový vysílač - kmitočet, který spouštíme po zhruba pěti letech,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger.

Ve městě Hradec nad Moravicí žije přes pět tisíc obyvatel. Nachází se blízko okresního města Opava. Pro svou polohu v dolině na úpatí Oderských vrchů byl příjem vysílání Českého rozhlasu Ostrava ztížen. Iniciativa pro zlepšení příjmu vysílání regionálního veřejnoprávního rozhlasu vzešla přímo od místních obyvatel.

Na základě individuálního oprávnění vydaným Českým telekomunikačním úřadem, bude nový vysílač spuštěn 1. srpna. Vysílač je umístěn na hoře Kalvárie jižně od města. Vysílání Českého rozhlasu Ostrava s kvalitnějším příjmem naladí obyvatelé Hradce nad Moravicí a přilehlých obcí na frekvenci 91,9 MHz.

Český rozhlas Ostrava chystá pro své posluchače i obyvatele Hradce nad Moravicí, v rámci spuštění nové frekvence, přímý přenos z místní akce Hradozámecká noc. Ta se koná poslední prázdninovou sobotu 29. srpna od 18.00 hodin.

Český rozhlas Ostrava lze naladit na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.