Nymburští basketbalisté odehrají přes 80 zápasů ve třech soutěžích

Basketbalisté Nymburka si také letos naložili pořádnou porci zápasů. V posledních sezónách jich mají v nohách pravidelně víc jak 80. Zvládnout takovou porci není jednoduché. Navíc s přihlédnutím ke skutečnosti, že startují ve třech nejrůznějších soutěžích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luboš Bartoň ukončil hráčskou kariéru před dvěma lety

Luboš Bartoň ukončil hráčskou kariéru před dvěma lety | Foto: David Kalvas

„Máme rytmus tří zápasů týdně, hráči tak mají v měsíci pouze dva dny od basketbalu volno. Jinak je každý den minimálně jeden týmový trénink,“ konstatoval sportovní ředitel ČEZ Basketbal Nymburk Michal Ježdík.

Středočeši startují v Euro Cupu, VTB lize a pochopitelně nejvyšší domácí soutěži.

„Problém je, že jsou zápasy rozdělené do třech soutěží. Kdyby to byla jedna soutěž, tak třeba čtyři prohrané zápasy můžete úspěšnou šňůrou zase napravit. Takhle se ale musíte soustředit na každý zápas.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme rytmus tří zápasů týdně, hráči tak mají v měsíci pouze dva dny od basketbalu volno, popisuje program nymburských basketbalistů trenér Ježdík

Jednoduše řečeno - Nymburk je v současnosti minimálně na evropské scéně výjimkou. Mužstvo startující současně ve třech soutěžích zkrátka nenajdete.

„Všechny významnější týmy od toho odešly. Samozřejmě si uvědomujeme, že je to těžké, ale zase si musíme uvědomit, že česká liga není tolik náročná, jako například izraelská,“ vysvětluje Ježdík.

Jenže ani tu není možné vypustit. Mistrovský tým má za povinnost startovat na českých palubovkách. Hráči už si zvykli. Také tento týden absolvují tři zápasy. Ve středu hráli v Euro Cupu s Nancy, v pátek je čekal ligový duel s Pardubicemi a neděli mají od 16 hodin vyhrazenou na souboj VTB ligy s Minskem.

Mimořádně nemusí tentokrát cestovat. Přesto potřebují odpovídající regeneraci.

„Nic lehkého to není. Snažíme se regenerovat, jak to jde. Ledové koupele, masáže, výřivky, ale v nohách je to cítit. Musíme se připravit a odevzdat maximum,“ říká na křídle hrající Vojtěch Hruban.

Důležitou roli hraje také taktika. Pivot Pavel Houška přidává další postřeh o tom, co je během přípravy v týdnu, kdy si Středočeši zahrají všechny tři soutěže, důležité.

„Hlavně střelba, protože se pořád mění balóny, tak si musíme osahat míče, s kterými budeme hrát. Pak taktika a příprava na soupeře.“ Věnovat se prostě nymburští basketbalisté musí věnovat všem faktorům tréninkového procesu.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme