O digitálním rádiu DAB a rozvoji DVB-T2 již dnes na konferenci Radiokomunikace

18. říjen 2016

Odpolední blok, který nese název „Satelitní komunikace, digitální rozhlas a televize“, zahájí bývalý předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák.

Konference Radiokomunikace 2016, která se bude věnovat mimo jiné i rozvoji digitálního rádia DAB/DAB+ a chystanému startu pozemní digitální televize DVB-T2, se koná ve východočeském městě Pardubice již dnes. Web Digitální rádio, který se stal jako první hlavním mediálním partnerem akce, pochopitelně bude dění sledovat a zprostředkuje v rámci odpoledního bloku svým čtenářům ty nejzajímavější postřehy přímo z místa.

Odpolední blok, který nese název „Satelitní komunikace, digitální rozhlas a televize“, zahájí bývalý předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák se svou přednáškou „Strategie rozvoje zemského DTT“ (pozemní digitální televize, pozn. red.). Dvořák se nyní coby konzultant při Ministerstvu průmyslu a obchodu podílel na přípravě „jízdního řadu DVB-T2“. Budoucnosti pozemního vysílání a DVB-T2 se budou věnovat ve svých přednáškách i Radim Pařízek, majitel Digital Broadcasting (operátor multiplexu 4), a ředitel pro rozvoj a strategii Českých Radiokomunikací Marcel Procházka.

Konference Radiokomunikace ale pochopitelně není pouze pozemní digitální televize. Jak již bylo řečeno, odborná akce se bude v odpoledních hodinách věnovat i tématu DAB – pozemního digitálního rádia. Za společnost Teleko vystoupí se svou přednáškou její šéf Tomáš Řapek. Právě Teleko je jedním ze tří operátorů, kteří DAB rozhlas v České republice provozují. Řapek se bude ve své přednášce věnovat například doplňkovým službám, vzdálené správě DAB multiplexů (DAB cloud) a chystaným novinkám. ČVUT bude zastupovat Karel Mikuláštík, který promluví i o datových tocích a zvukové kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio