O provoz digitálního rádia DAB+ v Rakousku mají zájem dvě firmy

13. červen 2017

„Tento krok otevírá v Rakousku cestu k inovativní budoucnosti rádia,“ konstatoval Matthias Gerwinat, generální ředitel Digitalradio Österreich.

Dvě firmy se přihlásily rakouskému regulátorovi na provoz budoucího digitálního rozhlasového vysílání DAB+. V tiskové zprávě o tom informovala Asociace elektrického a elektronického průmyslu (FEEI), která zastupuje mimo jiné i organizaci Digitalradio Österreich. Možnost přihlášek vypršela včera úderem třinácté hodiny. Šíření celoplošného multiplexu by měla na starosti ORS, jednu regionální síť RTG Radio Technikum.

„ORS soupeří o pozornost s jedenácti programy v rámci celoplošného pokrytí, RTG Radio Technikum má zájem provozovat regionální síť ve Vídni,“ uvedl Matthias Gerwinat, generální ředitel Digitalradio Österreich, a doplnil: „Tento krok otevírá v Rakousku cestu k inovativní budoucnosti rádia.“ V současné době je v Rakousku provozu v pilotní fázi pouze na území Vídně, a to s patnácti rozhlasovými stanicemi. Do roku 2020 by se mělo pokrytí DAB+ signálem dostat na úroveň pětaosmdesáti procent tamní populace.

autor: lukpo
Spustit audio