O víkendu si můžete v kraji zabruslit nebo jít nakrmit zvířata

24. únor 2018

Promítání cestopisných filmů, bruslení s hokejkou nebo krmení lesní zvěře a prohlídka zvonice. Takové i podobné akce najdete ve víkendové nabídce kulturních i sportovních zařízení ve středních Čechách.

Městské muzeum v Kralupech nad Vltavou v sobotu pořádá festival dokumentárních filmů s názvem: "Expediční kamera". Promítat se bude od 16:30 a můžete se těšit na dobrodružství, zajímavé expedice, divokou přírodu a neuvěřitelné výkony.

V Příbrami dnes probíhá Mistrovství a přebor České republiky v synchronizovaném bruslení. Samotné soutěže odstartují ve 13 hodin. Soutěžní program, krátké a volné jízdy potrvají do 18cti hodin a pak proběhne vyhlášení výsledků.

Tradiční masopustní veselí můžete zažít v rámci Jesenického masopustu. Od 12 hodin se otevřou stánky před úřadem v centru Jesenice u Prahy a od 13 hodin začíná program ve školní jídelně. Těšit se můžete i na zabíjačku a vyhlášení nejhezčích maškarních kostýmů malých i velkých účastníků.

Klub českých turistů v Českém Brodě dnes nabízí cestopisné promítání na téma Řecko – Kykladské ostrovy. Stačí dorazit od 14 hodin do kazetového sálu Domova Anna a můžete se těšit i na vyprávění z putování cestovatelky Dany Kyselové.

Petr Slaba zakládá seno do krmelce

V Kutné Hoře se dnes můžete zúčastnit KRMENÍ LESNÍ ZVĚŘE. Sraz je ve 14 hodin odpoledne v parku u Měšťanského pivovaru. Akci pořádá Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí a pořadatelé radí, přinést si s sebou dobrou náladu a krmení pro zvířátka.

Galerie středočeského kraji v Kutné Hoře zahajuje výstavní sezónu – jaro / léto 2018. Slavnostně tak začne další dlouhodobá přehlídka coby aktuální zrcadlení barokní Galerie světců sochaře Františka Bauguta umístěné před jezuitskou kolejí. Projekt „Alej světců“ představí díla současných sochařů na zdech vstupní přízemní chodby galerie. Vernisáže startují v 16 hodin a na 17. hodinu je přichystaná přednáška s Otto. M. Urbanem na téma Gustav Klimt a Egon Schiele.

Večer se můžete vypravit na setkání přátel hradu Křivoklát. Ve společenských prostorách památky a hradní krčmě vás čeká vystoupení kapely Evergreen a moravská cimbálovka Mládí z Čejče. Vystoupí i tanečnice Gaya, Abba Revival a taneční skupina Anima. A přijít byste měli v historickém kostýmu, lidovém kroji nebo společenském oděvu.

Škoda Muzeum najdete na třídě Václava Klementa v sousedství nádraží a Bondy centra

Fanklub fotbalové Sparty v Kouřimi na sobotu naplánoval Maškarní bál přátelství. Začíná ve 20 hodin v sále Na střelnici – a pořadatelé zvou fanoušky napříč celým sportovním spektrem. Místo rivality si účastníci oblečou masky a převleky a budou se bavit. O živou hudbu se postará kapela Ládi Laciny a přichystaná je i tombola.

Chcete vědět, jak se dělala reklama na Škodovku? Tak to můžete zjistit ve Škoda muzeu v Mladé Boleslavi v neděli od 9 – 17 hodin. Uvidíte reklamní materiály nejen škodovky, ale taky značky Laurin a Klement.

Zimní stadion v Benešově nabízí program pro všechny, kteří holdují hokeji. A to nejen v televizi, ale i aktivně. Pořádá totiž veřejné bruslení – ale pozor pouze s hokejkou! A dorazit můžete od 12:45 - 13:45. Bruslí se dnes i na zimním stadionu v Příbrami – tam to může být i bez hokejky a to ráno od 8-9.30 a odpoledne od 14 – 16 hodin.

Zámek v Mníšku pod Brdy připravují dětské prohlídky. Kromě prvorepublikových interiérů se můžou ratolesti i s rodiči těšit na královnu Elsu, výtvarný ateliér, kouzelné sklepení a prohlídku hodinové věže. Pohádkové prohlídky začínají v 11.00, 12.45 a ve 14.00 hodin.

Kdo se chce na svět dívat z výšky, tak může vyrazit na nedělní prohlídky zvonice na Svaté Hoře v Příbrami. Dozvíte se něco zajímavého o místních zvonech, jejich rozmístění a naladění. Prohlídky začínají od 13., 14., 15. a 16 hodin.

Svatá Hora v Příbrami je stavbou roku Středočeského kraje

Kladenské divadélko U zvonu v ulici Josefa Hory nabízí derniéru představení Kouzelná bota. Uvidíte veselou pohádku o Aničce z hostince, která je zamilovaná do mladého Vojty. Mamince se to ale nelíbí a dá případnému ženichovi podmínku. Jakou a jak to celé dopadne, to uvidíte od 16. hodin.

Ratolesti můžete vytáhnout i na loutkovou pohádku Beránci a ospalý čert. Uvidíte příběh o dvou beráncích – jednom odvážném a druhém bojácném, kteřížijí na louce u rokliny. Chtějí přejít na druhou stranu, ale v roklině na ně dělá nástrahy ohnivý čert. Jestli se jim podaří přejít, uvidíte v Domě dětí a mládeže v Příbrami od 16 hodin.

V Tylově divadle v Kutné Hoře zahraje Veselá trojka – neboli oblíbená trojice muzikantů ve složení Pavel Krška, Jaromír Kozelek a Miroslav Hrdlička. Tři dlouholetí kamarádi spolu hrají celý život a píšou si vlastní písně. Zaměřují se hlavně na lidové písničky a humorné vyprávění a začíná v 16 hodin.

Zámecký biograf v Poděbradech v neděli uvádí českou komedii s názvem Věčně tvá nevěrná. Poznáte pomalu krachující manželství Josefa a Milušky, které působí, že trvá už celou věčnost. Na pomoc přijíždí teta Marta, která vymyslí šílený plán, jak svazek zachránit. Hrají Vilma Cibulková, Saša Rašilov nejmladší a Lenka Vlasáková.

Spustit audio