O výsledcích moc nepřemýšlí. Přesto Soukalová stále vede Světový pohár

Ani z pátého kola Světového poháru neodjede česká biatlonistka Gabriela Soukalová bez stupňů vítězů. Dvakrát se jí to povedlo v Östersundu, Hochfilzenu a Pokljuce a k tomu už třikrát v Ruhpoldingu. Naposledy skončila třetí ve vytrvalostním závodě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová odjíží ze střelnice v Ruhpoldingu

Gabriela Soukalová odjíží ze střelnice v Ruhpoldingu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Své výsledky – ani ty nejskvostnější – si prý Gabriela Soukalová nezaznamenává. Takže ani odškrtávání míst, kde už ve Světovém poháru získala medaili, nepřipadá v úvahu.

„Většinou ani o těch výsledcích moc nepřemýšlím. Nejsem ten typ, co by studoval analytické výsledky po večerech nějak dopodrobna,“ říká Soukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Soukalová nevěří, že by mohla vyhrát Světový pohár

I kdyby ale ignorovala výsledkové listiny sebevíc, těžko by jí mohlo uniknout, že je v čele Světového poháru, když každý závod obléká žluté číslo vedoucí ženy seriálu. Její náskok činí 45 bodů.

Ani těsně před polovinou sezony to ale není dostatek, aby česká biatlonistka vůbec uvažovala o křišťálovém glóbu pro celkovou vítězku Světového poháru.

Soukalová se bála, že se na stupně vítězů nedostane. Výsledek nad očekávání, tvrdí

Číst článek

„Možná to souvisí i s mým sebevědomím. Nevěřím, že bych mohla být někdo, kdo vyhraje svěťák. Vím, že mě za to třeba spousta lidí odsuzuje, že jsem taková. Možná si myslí, že si dělám legraci, ale ono to tak fakt není,“ brání se Soukalová, která letos sedmkrát dosáhla na stupně vítězů.

„Nemyslím si, že bych byla závodník, který je schopný takhle stabilně celou sezonu jezdit,“ říká Soukalová, ale hned dodává, že pro to dělá maximum.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme