O2TV Sport už si v DVB-T za „korunu“ nekoupíte, stanice přešla do klasického režimu

3. duben 2017

Diváci bez chytrého televizoru, respektive ti, kteří nechtějí za vysílání O2TV Sport platit, mohou nadále sledovat volné vysílání stanice O2TV Free. Nutný je však přijímač s MPEG-4.

Stanice O2TV Sport už není v rámci pozemního vysílání DVB-T (multiplex 4) dostupná za symbolickou jednu korunu, respektive cenu 1 SMS zprávy. V průběhu uplynulých hodin došlo k překlopení tohoto programu do definitivního modelu. Zájemci o vysílání kanálu O2TV Sport, kteří k němu budou chtít získat přístup prostřednictvím pozemního vysílání, nově zaplatí 69 Kč/den. Kanál je dostupný prostřednictvím hybridní televize – technologie HbbTV.

Diváci bez chytrého televizoru, respektive ti, kteří nechtějí za vysílání O2TV Sport platit, mohou nadále sledovat volné vysílání stanice O2TV Free. Tato televize přináší výhradně záznamy sportovních události, živě přenášený sport zde již k dispozici nebude. O2TV Free vysílá ve standardním rozlišení obrazu s kódováním MPEG-4/AVC a AAC zvukem. Je tedy nutný přijímač koupený v posledních několika letech. Televizory a set-top-boxy pouze s formátem MPEG-2 tento kanál nedokážou zpracovat.

autor: lukpo
Spustit audio