O2TV vylepšila svůj přehrávač na mobilních zařízeních

27. leden 2017

Mobilní aplikace podporuje i přeposílání videa na streamovací zařízení Chromecast. Ikonu najdou uživatelé v pravé části obrazovky.

Zákazníci O2TV, největší IPTV služby na českém trhu, kteří ji využívají na mobilních zařízeních, si mohli v průběhu tohoto týdne všimnout aktualizace této aplikace pro operační systém Android. Jejím cílem bylo představit některé vylepšené funkce přehrávače. Obvyklá tlačítka, která se doposud nacházela v informační liště, jsou umístěna do prostřední části obrazovky. Zpětné přehrání má samostatné tlačítko a na časové liště se může uživatel pohybovat dle svých potřeb.

Po aktualizaci aplikace jsou v pravé horní části obrazovky umístěny ikony pro streaming (Google Cast) a uživatel si může zároveň sám zvolit, jakou obrazovou kvalitu na zařízení vybere. K dispozici je pět profilů (nejnižší, nízká, střední, vysoká a nejvyšší obrazová kvalita), případně automatická volba. O2 Czech Republic do své mobilní aplikace promítá již delší dobu kompletní nabídku z klasické O2TV. V rámci televizoru i mimo něj tak má uživatel k dispozici naprosto shodné stanice. Od 1. února zároveň služba rozšiřuje nabídku o pět, respektive šest televizních stanic. Mezi nimi jsou i nové kanály společnosti Film Europe – Československo HD a Festival HD – s níž O2 spolupracuje i na dalších projektech (Be2Can, Scandi).

autor: lukpo
Spustit audio