Obama zkrátí kvůli masakru v Dallasu svou cestu po Evropě, Španělé jsou zklamaní

Americký prezident Barack Obama zkrátí svou oficiální návštěvu Španělska. Důvodem je čtvrteční masakr v Dallasu, při kterém zemřelo pět policistů. Oběti útoku šéf Bílého domu na začátku příštího týdne uctí přímo v texaské metropoli. Dnes Obama hned po varšavském summitu NATO zamíří do Madridu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama

Americký prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

I když ještě včera Obama potvrdil, že události v Dallasu neovlivní jeho návštěvu Španělska, realita je jiná. Americký prezident měl přijet dnes večer do Sevilly, kde se měl v přítomnosti španělského krále Felipeho zdržet až do nedělního odpoledne.

Poté měla následovat návštěva americké vojenské základny v Rote, asi 120 kilometrů od Sevilly. Obamův program měl vyvrcholit v pondělí v Madridu. Šéf Bílého domu však z Varšavy zamíří dnes večer jen do Madridu a odtud přímo na základnu v Rote.

Zkrácení Obamovy návštěvy ani ne na 24 hodin je velkým zklamáním zejména pro město Sevilla a její obyvatele, kteří se na přítomnost amerického prezidenta připravovali a těšili.

ČRo, Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme