Obleva: lyžařské areály v Ústeckém kraji omezují provoz

1. únor 2018

Oteplení v uplynulých dnech zkomplikovalo provoz lyžařských areálů v Ústeckém kraji. Mimo provoz jsou dočasně střediska na teplickém Bouřňáku nebo v Horním Podluží na Děčínsku.. Odtál i sníh na běžeckých stopách.

V krušnohorských Klínech na Mostecku mají lyžaři k dispozici více než kilometr sjezdovek, jezdí se na Pomě i centrální sjezdovce. Na tratích je do 50 centimetrů technického sněhu. "Podmínky pro lyžování jsou stále dobré," informují provozovatelé.

V areálu Zadní Telnice na Ústecku leží na sjezdovkách 25 až 30 centimetrů sněhu. "V provozu je lanová dráha a vleky na Mevě. V pátek Telnice patří dětem," uvádějí provozovatelé a dodávají, že pro děti a studenty jsou připraveny slevy na skipasy.

Po krátké pauze se dnes odpoledne rozjedou vleky v Alšovce na Chomutovsku. "V provozu budou oba vleky a sjezdovky č.1 a č.2, které jsou kompletně vysněžené, zbytek areálu zatím jezdil na přírodním sněhu, který již podlehl vyšším teplotám. Pokud to počasí dovolí, budeme vyrábět rezervy na zbytek sezony," uvedli provozovatelé na webu. V Českém Jiřetíně je v provozu vlek u kostela.

Bouřňák na Teplicku přerušil provoz na konci minulého týdne. Obdobné je to v Horním Podluží na Děčínsku, ani tady vleky nejezdí. Obleva zastavila provoz i na Komáří Vížce na Teplicku nebo v Malečově na Ústecku

Běžecké stopy v Ústeckém kraji teď nelze upravovat. Kvůli oblevě většina sněhu odtála.

zdroj: ČTK
Spustit audio