Obliba digitálního rozhlasu v Sasku vzrostla, potvrdila studie

14. květen 2018

„Jako státní mediální regulátor jsme velmi potěšeni vývojem v oblasti digitálního rádia v Sasku a potvrzujeme potenciál DAB+ pro saskou rozhlasovou scénu,“ uvedl předseda tamního mediálního regulátora Martin Deitenbeck.

Studie, kterou si po dvou letech nechal znovu vypracovat saský mediální regulátor SLM, ukázala, že obliba digitálního rozhlasu DAB+ oproti roku 2016 výrazně vzrostla. Použití této technologie se ve srovnání s obdobím před dvěma lety zvýšilo o 130 procent. Přesnou cifru bohužel SLM v tomto případě neuvedl. 63 procent obyvatel Saska zároveň chápe DAB+ jako distribuční kanál budoucnosti.

Kromě výše uvedených skutečností lze také vyzdvihnout, že třetina saských posluchačů by digitální rozhlas DAB+ jako technologii aktivně doporučila. „Jako státní mediální regulátor jsme velmi potěšeni vývojem v oblasti digitálního rádia v Sasku a potvrzujeme potenciál DAB+ pro saskou rozhlasovou scénu. Studie nám ale zároveň ukazuje, že DAB+ zvítězí pouze tehdy, pokud bude vytvořena pestrá programová nabídka, jako se to podařilo v místních multiplexech pro Freiberg a Lipsko. Pozitivním vývojem lze vytvořit motivaci ke vzniku celonárodní sítě,“ konstatoval Martin Deitenbeck, předseda regulátora SLM.

autor: lukpo
Spustit audio