Obrácená buchta s jablky
podle paní Zdeňky z Klatovska.
Suroviny:
1 kg jablek
Suroviny na těsto:
4 vajíčka
1 hrnek krystalového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Suroviny na krém:
¾ litru mléka
2 vanilkové pudinky
1 máslo
10 dkg moučkového cukru
Postup:
Krém - máslo smíchané s moučkovým cukrem vmícháme do vychladlého uvařeného pudingu. Dobře promícháme a necháme stranou.
Na dno pekáčku rozprostřeme alobal, na něj dáme nastrouhaná jablka. Na ně pak nalijeme těsto ze surovin výše.
Pečeme v troubě na cca 180 °C zhruba 20 minut. Necháme vychladnout a poté obrácené vyklopíme na pevnou podložku. Stáhneme alobal a nahoru dáme krém.
Následně můžeme posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka