OBRAZEM: Bahnem, pískem i vodou. Běžci absolvovali extrémní závod kolem Lipna

Na šedesát běžců se dopoledne z Černé v Pošumaví vydalo na extrémně náročný závod Lipno Ice Marathon. Trasa měla původně vést přes zamrzlé Lipno, protože ale počasí nepřálo, brodili se bahnem, vodou i sněhem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desítky běžců absolvovaly extrémní závod kolem Lipna

Desítky běžců absolvovaly extrémní závod kolem Lipna | Foto: Romana Lehmannová

Závodníci si mohli vybrat, jestli poběží půlmaraton, nebo maraton. Třetí variantou byla trať na 10 kilometrů pro účastníky do 17 let, na tu se ale nikdo nepřihlásil.

Zabrat dal běžcům třeba potok na 8. kilometru, polovina z nich ho nepřeskočila a skončila ve vodě.

V mrazivém a větrném počasí, jaké u Lipna panovalo, to rozhodně nebylo nic příjemného. Někteří závodníci navíc běželi naboso nebo měli jen speciální ponožky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extrémní běh kolem lipenské přehrady sledovala reportérka Romana Lehmannová

Závodu se účastnil i známý bosý maratonec Tomáš Zahálka, který běžel v kiltu. Nejstarším účastníkem maratonu byl 66letý Jan Dolejš.

Historicky prvním vítězem závodu se stal Martin Gabla z Prahy, který uběhl 42 kilometrů v extrémních podmínkách za 3 hodiny a 39 minut.

„Náročné to bylo. Jak jsem běžel první, tak jsem musel trasu docela dohledávat – několikrát jsem vběhl mezi močály, kudy nevedla cesta, tak jsem se musel vracet. Tak třikrát jsem si zaběhl,“ řekl po závodu Martin Gabla.

„Od 12. do 16. kilometru a potom zase zpátky se běželo pořád po lýtka ve vodě, cesta nebyla vidět, rákosí... Zážitek to byl,“ popsal vítěz prvního ročníku Lipno Ice Marathonu.

Na extrémní závod kolem Lipna vyrazil i Lukáš Findeis (se zeleným šátkem) a Tomáš Zahálka (v kiltu) | Foto: Romana Lehmannová

Běžci museli překonávat i potoky | Foto: Romana Lehmannová

Desítky běžců absolvovaly extrémní závod kolem Lipna | Foto: Romana Lehmannová

Někteří běžci absolvovali závod naboso a utrpěli řadu šrámů | Foto: Romana Lehmannová

Vítězem závodu se stal Martin z Prahy, který uběhl maraton v extrémních podmínkách za 3 hodiny a 39 minut | Foto: Romana Lehmannová

mka, Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme