OBRAZEM: Na Tanvaldsku oslavovali českého génia. Tisíce lidí zahájily 50. sezonu Divadla Járy Cimrmana

Oslavy zahájení 50. sezony Divadla Járy Cimrmana jsou u konce. V sobotu odpoledne se účastníci oslav přesunuli do Příchovic, kde probíhal až do večera hlavní program. Během něj soubor divadla mimo jiné pokřtil knihu „Půlstoletí Járy Cimrmana“ a diváci zhlédli živé obrazy z Liptákova. Nechybělo ani vyhlášení nejoblíbenější hlášky z her o českém géniovi nebo závěrečný oheň. Z nebe odpoledne padala také „štěstíčka“, která po louce chytaly se zdviženýma rukama desítky účastníků. Akci zakončila hra Cimrman v říši hudby v tanvaldském Kině JAS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

50 let Jary Cimrmana

50 let Jary Cimrmana | Foto: Martin Svozílek

Louka nedaleko Příchovic se začala plnit už brzy po poledni, přestože hlavní program startoval až ve 14 hodin, kdy na pódiu vystoupili členové Divadla Járy Cimrmana.

50 let Jary Cimrmana | Foto: Martin Svozílek

Během odpoledne se také všichni účastníci s herci divadla vyfotili. Fotograf Českého rozhlasu se kvůli snímku nechal vynést do výšky několika desítek metrů na jeřábu.

Společná fotka účastníků oslav 50 let Járy Cimrmana | Foto: Tomáš Novák

V průběhu akce moderátor Českého rozhlasu Jan Pokorný spolu s herci divadla vyhlásil nejoblíbenější hlášku z her o českém géniovi, pro kterou bylo možné hlasovat od začátku září na speciálním webu cimrman.rozhlas.cz.

Živé obrazy z Liptákova | Foto: Tomáš Novák

Otcové zakladatelé z divadla potom pokřtili knihu „Půlstoletí s Cimrmanem“ a Zdeněk Svěrák publiku přečetl úryvek z dopisu pro Ladislava Smoljaka.

Oslavy zahájení 50. sezony Divadla Járy Cimrmana | Foto: Tomáš Novák

V pozdním odpoledni diváci mohli zhlédnout živé obrazy z Liptákova, poslechnout si jazzmana Milana Svobodu nebo pobýt u ohně, kde byl zároveň slyšet audiopřenos představení Cimrman v říši hudby z Kina JAS.

Oslavy zahájení 50. sezony Divadla Járy Cimrmana | Foto: Tomáš Novák

Oslavy zahájení 50. sezony Divadla Járy Cimrmana | Foto: Tomáš Novák

dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme