OBRAZEM: Český tým bude během Eura 2016 bydlet v zámku na Loiře

Euro 2016 ve Francii sice začíná až za půl roku, ale přípravy jsou v plném proudu, včetně požadavků na ubytování jednotlivých týmů. Trenér Pavel Vrba vybral pro českou fotbalovou reprezentaci romantický zámeček z 18. století v centru města Tours.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel, ve kterém bude ubytován fotbalový tým na Euro 2016

Hotel, ve kterém bude ubytován fotbalový tým na Euro 2016 | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

České fotbalisty čeká romantika ve čtyřhvězdičkovém Château Belmont v samém centru města Tours, asi dvě hodiny autem od Paříže v turisticky atraktivní lokalitě zámku na Loiře. Komplex budov postavený v 18. století obklopuje park o rozloze 2,5 hektaru.

„Trenér Vrba měl jeden speciální požadavek, a to je naprostá izolace. A tu tady našel. Celý areál zámečku je uzavřený a bude k dispozici jen pro náš národní tým. Nikdo jiný zde v době mistrovství bydlet nebude,“ říká o požadavcích i místu samotném zpravodaj Jan Šmíd.

Ani fanoušci, kteří přijedou za reprezentanty do Francie, nepřijdou zkrátka. Přímo v hotelu bydlet nemohou, ale fotbalisty budou mít možnost vidět na místním stadionu. A když už budou mít fotbalu dost, mohou vyrazit do okolí plného historických a architektonických skvostů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté budou během mistrovství Evropy ubytováni v překrásném hotelu ve městě Tours

„Čeští fanoušci budou mít možnost vidět české hráče na tréninku na stadionu v Tours. A samozřejmě v okolí je mnoho míst k vidění. Například slavné zámky Amboise nebo Chenonceau a další zajímavosti,“ doplňuje Šmíd k okolí samotného města.

Ceny za jednu noc v hotelu se v závislosti na volbě ubytování pohybují v rozmezí 132 až 278 eur, přepočtu tedy asi 3600 až 7600 korun.

Hostům nabízí komfortní ubytování v moderním duchu a tradiční francouzskou kuchyni. K dispozici je vyhřívaný bazén, sauna, masáže, fitness a jacuzzi.

Ve srovnání s požadavky na ubytování jiných týmů nejde o nic speciálního.

Banány z Ekvádoru, speciální tekuté mýdlo a zvukotěsné stěny. I tak v minulosti vypadaly požadavky hráčů, kteří se vypravili na fotbalový šampionát.

Každý tým preferuje něco jiného. Třeba Angličané na mistrovství světa v Brazílii chtěli být v centru dění. Aby měli blízko obchody, restaurace, bary - prostě být blízko u zábavy.

Objevují se ale i kurióznější požadavky. Ekvádorský tým chtěl mít banány přivezené ze své vlasti. Bosňané požadovali klid. Vynutili si proto zvukotěsné stěny. Francouzi zase toužili po koupelnách se dvěma dva druhy tekutého mýdla - jedno na tělo a druhé na mytí rukou.

Co se týče loňského Eura, tak nejluxusnější ubytování měl portugalský tým. Pětihvězdičkový hotel měl vše od špičkové restaurace přes bazén, masáže až po golfové hřiště.

Jan Šmíd, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme