Očerňování DAB+? Jde o taktické důvody, říká jeho velký propagátor

2. březen 2017

Šéf rozhlasové rodiny Deutschlandradio doufá, že spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě, které by mělo proběhnout v polovině letošního roku, opět přinese zatraktivnění nabídky.

Subjekty, které v současné době očerňují pozemní digitální rádio DAB+, tak činí pouze s taktických důvodů. Myslí si to Willi Steul, šéf rozhlasové rodiny Deutschlanradio a jeden z největších propagátorů této technologie v Německu. Steul to uvedl při příležitosti bilančního textu, za nímž stojí Digitalradio Büro Deutschland.

„Čísla mluví jasně. DAB+ se nedá zastavit. Kdo DAB zpochybňuje, případně ho očerňuje, dělá to pouze z taktických důvodů,“ konstatoval Willi Steul.

Šéf rozhlasové rodiny Deutschlandradio doufá, že spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě, které by mělo proběhnout v polovině letošního roku, opět přinese zatraktivnění nabídky pro majitele digitálních přijímačů a vzrůstající zájem o tuto technologii. V současné době využívá digitální rozhlas DAB+ v Německu přibližně 14 % populace, což je okolo deseti milionů lidí. Jde o dva miliony více, než tomu bylo v roce 2015. Počet vestavěných digitálních autorádií se zvýšil z dvou na tři miliony. S velkým očekáváním bude sledován také vývoj v sousedním Bavorsku, kde proběhnout změny v regionálních multiplexech Bavorského rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio