Óčko ve vysokém rozlišení? Jedno z možných lákadel pro přechodovou síť DVB-T2

6. březen 2017

„Mohla by to být určitá motivace pro diváky, aby si tuto přechodovou síť naladili,“ uvedl pro web Digitální rádio Štěpán Wolde, generální ředitel televize Óčko.

Bude vysílat hudební televize Óčko ve vysokém rozlišení? Jedna z otázek, na níž by určitě její diváci chtěli znát odpověď. Podle Štěpána Woldeho, generálního ředitele Óčka, přichází toto vysílání do úvahy, najde-li se pro něj vhodný obchodní model. Tuto kvalitu Wolde spojuje s placenými službami (kabel, IPTV, satelit), případně s přechodovou DVB-T2 sítí, kterou provozují od 1. března České Radiokomunikace.

„V DVB-T2 by mohlo Óčko HD být určitou motivací, aby si diváci tuto přechodovou síť naladili,“ konstatoval Štěpán Wolde, generální ředitel televize Óčko. Pokud se vysokého rozlišení stanice dočká, nejbližší vhodné období by byl podzim letošního roku. Po technické stránce je Óčko na tuto distribuci již připraveno. Vysílání hudebních kanálů ve vysokém rozlišení není na českém a slovenském trhu příliš obvyklé. Prakticky jedinou výjimkou zaměřující se na mainstremovou scénu je evropská verze stanice MTV Live. Ta je z velkých operátorů k dispozici u kabelové firmy UPC. Naopak MTV Music 24 dostupná v nabídce satelitní služby freeSAT vysílá stále v zastaralém formátu 4:3 (!), přesto, že širokoúhlý obraz již testovala.

autor: lukpo
Spustit audio