Odborná konference Digimedia 2017 již příští týden, hlavními tématy DVB-T2 i DAB+

17. květen 2017

Za Český rozhlas nebudou na konferenci chybět generální ředitel René Zavoral ani šéf techniky Karel Zýka.

Příští týden, ve čtvrtek 25. května, se v prostorách Kongresového sálu na Kavčích horách uskuteční každoroční odborná konference Digimedia, na níž se sejdou experti z mediální branže, zástupci telekomunikačních firem i dalších subjektů, které významně promlouvají do digitalizace v České republice. První blok bude věnován přechodu na standard DVB-T2 a chybět na něm nebudou například generální ředitelé České televize, FTV Prima nebo Óčka.

Důležitý pro čtenáře webu Digitální rádio, jehož provozovatelem je Český rozhlas, bude zejména druhý blok, který se bude pochopitelně věnovat i zavádění standardu DAB+ na našem trhu. Za veřejnoprávní médium, které je jedním z partnerů akce, se zúčastní generální ředitel René Zavoral i šéf techniky Karel Zýka. Diskutovat zde bude ale například i Radim Pařízek z Digital Broadcasting, Marcel Procházka z Českých Radiokomunikací nebo Michel Fleischmann, který bude hájit zájmy Asociace provozovatelů soukromého vysílání.

Konference Digimedia 2017 nabídne odborníkům i veřejnosti pohled zahraničních expertů, kteří přijali pozvání pořadatelů: Martin Dawson, (European Commission Audiovisual Industry and Media Programmes, Deputy Head of Unit I3), Leszek Bujak (General Manager, Sales CEE, SES Astra), Zsolz Nagy (technický ředitel Towercom Slovensko) a Bartosz Witak (SVP General Manager CEE, VIACOM). Program konference přinese řadu otázek, na které se ne vždy najde jednoznačná odpověď. Redakce webu Digitální rádio bude pochopitelně na místě a přinese svým čtenářům výstupy formou aktuálního zpravodajství.

autor: lukpo
Spustit audio