Odbory v dopravě hrozí celorepublikovou stávkou kvůli nízkým platům řidičů autobusů

Řidiči autobusů chystají protestní akce. A to kvůli nízkým platům ve veřejné dopravě. Pokud vláda nestanoví minimální mzdu pro autobusovou dopravu, hrozí odbory dokonce i celorepublikovou stávkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálkový autobus, řidič

dálkový autobus, řidič | Foto: Eva Odstrčilová

Nízké mzdy a přesčasy trápí řidiče autobusů nejvíc. I proto někteří svoji práci opouští a hledají si nové zaměstnání, jak nedávno popsal i řidič ze Vsetína Miroslav Hruška.

„Jsou nedostatečně oceněni ve mzdách. Každopádně mají spoustu přesčasových hodin, a když nakonec podělíte mzdu hodinami, zjistíte, že děláte za pár korun,“ řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Řidiči autobusů chystají protestní akce. A to kvůli nízkým platům ve veřejné dopravě

Jenže právě kvůli nízkým platům je kvalitních řidičů nedostatek. Podle odborů jich chybí zhruba 6 tisíc. Zásadní problém vidí odboráři už při zadávání veřejných zakázek. Kraje je totiž vyhlašují na základě nejnižší ceny.

„Domníváme se a jsme o tom přesvědčeni, že soutěžením na nejnižší cenu, kraje a vláda tou stávající legislativou podporují mzdový a sociální dumping. Potom vyhrávají firmy s nejnižší cenou, s nejnižšími mzdovými, pracovními a sociálními standardy,“ říká předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík.

„“Jsme ochotni se obrátit na Ústavní soud i na soudy v Evropské unii, že je nám upíráno ústavní právo kolektivního vyjednávání,“ dodává.

Mzdy jsou totiž zastropované, a to často i na deset let. Vyjednávat o platech tak není možné. Odbory proto požadují, aby přímo v zadání zakázek na veřejnou autobusovou dopravu byla zakotvená nejnižší mzda řidičů - 100 korun na hodinu. V současnosti berou řidiči za hodinu v průměru kolem 70 korun.

Protesty loni odstartovala Jablonecká výzva

Protesty odstartovala loni takzvaná Jablonecká výzva. Stovky řidičů autobusů po celém Česku si oblékly reflexní vesty. Křiklavě oranžovými a žlutými barvami se tak připojili ke stávce proti nízkým platům. Podporu jim v prosinci vyjádřil i předseda Asociace krajů Michal Hašek z ČSSD.

„Rozumíme požadavkům odborového svazu v dopravě, že současná úroveň odměňování řidičů, kteří zajišťují veřejnou autobusovou dopravu, neodpovídá realitě 21. století,“ uvedl.

Podle Haška ale bez nového zákona o veřejných zakázkách a nových tendrů kraje nemají pravomoc vyjednávat s dopravci.

K problému se už před pár měsíci vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Požadavkům odborářů na zvýšení platů prý rozumí. Podle něj je nutné debatovat o dalších variantách, jak by mohly narůst řidičům mzdy.

Pokud se ale situace nezmění, odbory nevylučují přistoupit i k neomezené stávce. A to i za cenu toho, že přestane fungovat doprava po celé republice. Termín zatím neřekly. Samotnou protestní akci chtějí ohlásit s třídenním předstihem.

V současnosti autobusovou dopravu pro kraje zajišťuje na 11 tisíc lidí. Přidat by se navíc mohli i další řidiči - třeba kamionů, kteří jsou podle odborářů s platem taky nespokojení.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme