Odehráli jsme strašidelné utkání, litoval trenér hokejistů Liberce Pešán

Po 51. kole hokejové extraligy je nejsmutnějším mužstvem Liberec. Porážka v Karlových Varech ho definitivně zbavila naděje na postup do předkola play off a nebylo proto divu, že i kapitán týmu Jan Výtisk těžce vstřebával zklamání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký brankář Ján Lašák a útočník Tomáš Urban po prohraném utkání s Litvínovem

Liberecký brankář Ján Lašák a útočník Tomáš Urban po prohraném utkání s Litvínovem | Zdroj: ČTK

„Bude to určitě chvíli trvat, protože jsme nehráli to, co nás v posledních zápasech zdobilo.“ Kritikou nešetřil po páteční nepovedené partii v KV aréně ani liberecký trenér Filip Pešán.

„Odehráli jsme strašidelný utkání, přestože hráči věděli, co mají hrát, nikomu se to nedařilo,“ poznamenal muž, který po svém nedávném příchodu na střídačku dokázal pozvednout výkony libereckého týmu a oživit postupové naděje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec už nemá šanci postoupit do předkola play-off. Po prohře v Karlových Varech se musí spokojit s boji ve skupině play-out.

„Kvalita kádru na první polovinu tabulky v Liberci je. Jde jen o to, jak se hráči k utkáním postaví. Bohužel, zápas nedopadl dobře a trochu mi to otevřelo oči zpátky.“

To například karlovarští hráči už měli víc času na to, aby se smířili s faktem, že je neminou boje ve skupině o udržení. A mezitím už stačili zmobilizovat síly, aby unikli hrozbě baráže.

Docela se jim to daří a opravdu vydatný podíl má na tom i brankář Tomáš Závorka.

„Cítím se v pohodě, i když program je hodně náročný. Samozřejmě, když vyhráváme, tak se únava vstřebává daleko snáz a chytá se mi dobře.“

Snad jen to, že boje ve skupině o udržení začnou pro karlovarské hokejisty vlastně už v zítřejším posledním kole základní části. Čeká je totiž utkání v Olomouci.

Liberec přišel o naději na předkolo play-off, šesté místo má na dosah Zlín

Číst článek

„Nemáme nic hotovýho, musíme v Olomouci zabrat. Ten zápas nám hodně napoví,“ připomíná útočník Energie David Hruška.

Nedělní večer také vyřeší zbylé extraligové otazníky. Sparta a Kometa Brno si to na dálku rozdají o třetí místo a Zlín se pokusí uhájit přímý postup do play off, na který má teoretickou naději také Plzeň.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme