Odtahy v Teplicích: Auto vám nezmizí přes noc

Zákazy zastavení a vyhrazená parkoviště. Tak se dají shrnout důvody, proč strážníci v Teplicích odtahují. Počtem odtahů na obyvatele se pak město příliš neliší od Prahy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel odtahové služby ukazuje, co řidiči často opomíjejí

Majitel odtahové služby ukazuje, co řidiči často opomíjejí | Foto: Olga Štrejbarová

Od loňského července do letošního září odtáhla teplická městská policie 1175 vozidel. Nejčastěji, tedy ve více jak čtyřech stovkách případů, řidiči zaparkovali na zákazu zastavení. Na dvě stě vozidel pak zmizelo z vyhrazených stání.

Pro srovnání, pražští strážníci za rok odtáhli přes 24 tisíc vozidel. V přepočtu to tak v obou městech vychází okolo dvou odtahů na sto občanů.

Za zmínku ovšem stojí, že se prakticky neodtahuje ve večerních a nočních hodinách, což se o hlavním městě či Brně rozhodně říct nedá.

Teplické odtahy můžete prozkoumat v následující mapě. Kliknutím na ikonu vlevo nahoře zapnete laso, kterým můžete vybrat pouze určitou část města, po pravé straně se vám pak zobrazí podrobné statistiky. Jelikož místní strážníci neevidují konkrétní místa odtahů, jen jména ulic, zobrazená čísla se vždy vztahují k celé ulici.

V Teplicích strážníci nejčastěji odtahují vozy z okolí lázeňských domů

Číst článek

Marcel Šulek, Jan Cibulka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme