Oldies stanici mají i Dánové, nalaďte si Retro-Radio Millenium

18. březen 2017

Rádio Retro má také Český rozhlas. Pravidelné vysílání stanice nabízí „best of“ výběr z archivní tvorby z let minulých, aktuálně roky se sedmičkou.

V Dánsku začala fungovat nová rozhlasová stanice Retro-Radio Millenium. V lokálním multiplexu NivaaDAB doplnila nabídku již fungujícího programu Retro Radio. Zájemci z České republiky a Slovenska si mohou tento program naladit prostřednictvím jeho internetového streamu. Rádio Retro má také Český rozhlas. Pravidelné vysílání stanice nabízí „best of“ výběr z archivní tvorby z let minulých, aktuálně roky se sedmičkou.

Multiplex NivaaDAB je šířen z vysílače Karlebo - Kokkedal/Vandtårnsvej/Vandtårnet výkonem 1 kW s vertikální polarizací. Kromě dvou verzí stanice Retro Radio jsou zde dále šířeny také okruhy Forsoegskanal, Rockkanalen, 10FM/Country, Halsnaes/Stina, Humleborg/Jazzkanalen, PartyZone, Radio Odsherred a Radio Helsingoer. Popularita lokálních DAB multiplexů je v Dánsku poměrně velká. Funguje jich zde téměř deset. Celoplošnou síť zde provozuje prozatím pouze veřejnoprávní rozhlas, situace by se ale do budoucna měla změnit.

autor: lukpo
Spustit audio