Onkyo veze na veletrh IFA dva nové stereosystémy s podporou DAB+

30. srpen 2017

Vyšší model asijského výrobce přichází s podporou řady streamingových služeb a do paměti uloží až čtyřicet digitálních rozhlasových stanic.

Japonská společnost Onkyo představí ve světové premiéře na veletrhu IFA dva nové stereosystémy s podporou digitálního rozhlasu DAB+. K oběma z nich je možné připojit externí anténu pro III. pásmo. Model TX-8250 umožňuje přehrávání médií pomocí internetu a připojení k Wifi prostřednictvím pásem 5 GHz i 2.4 GHz. Podporovány jsou formáty Hi-Res Audio, je zde možnost připojení televizoru, Blu-ray, CD přehrávače a nechybí rozhraní USB.

Onkyo přináší integrovanou technologii Chromecast, FireConnect (zrcadlení zařízení do dalších prostor včetně funkce nahrávání) a DTS Play-Fi. Z hudebních streamingových služeb je zde podpora Spotify, Tidal, Deezer nebo TuneIn. Pro ovládání v mobilních zařízeních (Android a iOS) je připravena aplikace Onkyo Controller. Co se týká DAB části, do paměti je možné uložit až 40 stanic, které je možné případně přejmenovat dle potřeby. Kromě Wifi je zde i podpora klasického LAN (kabelového) rozhraní. Model TX-8220 je ořezanou variantou TX-8250 – disponuje všemi dostupnými funkcemi bez nutnosti připojení k internetu.

Zadní panel stereosystému Onkyo TX-8250
autor: lukpo
Spustit audio