On-line platforma Amazon Prime Video si dále sahá po sportovních právech

16. listopad 2017

Sportovní show Manchesteru City má divákům dát šanci nahlédnout do pozadí fungování tohoto anglického klubu, přinést pohled na to, jak se fotbalisté školí a chybět nebudou ani exkluzivní rozhovory.

On-line platforma Amazon Prime Video, která je od prosince loňského roku dostupná v České republice i na Slovensku, si dále sahá po sportovních právech, respektive tomto obsahu. Po vybraných duelech amerického fotbalu NFL a tenisových zápasech Next Gen ATP Finals se zde exkluzivně objeví také show anglického velkoklubu Manchester City FC. Touto skutečností se Amazon liší od svého hlavního rivala Netflixu. Ten žádná sportovní práva nedrží.

Sportovní show Manchesteru City má divákům dát šanci nahlédnout do pozadí fungování tohoto anglického klubu, přinést pohled na to, jak se fotbalisté školí a chybět nebudou ani exkluzivní rozhovory. Do boje o sportovní obsah na poli on-line obsahu by mohla podle agentury Reuters vstoupit do budoucna i sociální síť Facebook, která taktéž klade čím dál tím větší důraz na streamované video. Reuters připomněla, že Facebook se snažil získat streamingová práva pro indickou kriketovou ligu IPC, to se mu ale nakonec v září nepovedlo.

autor: lukpo
Spustit audio