On-line služba Netflix nabízí již stovku seriálů a filmů s českými titulky

7. červenec 2017

Stý titul v češtině je pomyslným milníkem, nicméně většina filmů a seriálů na Netflixu je k dispozici stále pouze v originálním znění.

Americká on-line videopůjčovna Netflix lokalizovala v uplynulých dnech do češtiny formou titulků stý titul ve své nabídce. Soustřeďuje se zejména na seriály a filmy z vlastní produkce, ze kterých můžeme jmenovat například Luke Cage, Stranger Things, Love, Fuller House, House of Cards, Narcos, Marco Polo, Unbreakable Kimmy Schmidt a Jessica Jones. Před několika týdny se v její nabídce objevila také Lída Baarová.

Stý titul v češtině je pomyslným milníkem, nicméně většina filmů a seriálů na Netflixu je k dispozici stále pouze v originálním znění doplněná například ještě o titulky v němčině, případně polštině nebo jiném jazyku. Zdali se uživatelé na našem trhu dočkají lokalizace služby, je prozatím ve hvězdách. Samozřejmě, že pokud bude chtít její provozovatel u lokálního publika výrazněji uspět, nic jiného mu do budoucna nezbude. Netflix působí v České republice a na Slovensku od začátku loňského roku, kdy oznámil globální expanzi.

autor: lukpo
Spustit audio