On-line videopůjčovna Netflix změní systém hodnocení, zavede palce

20. březen 2017

Netflix již v minulosti testoval hodnocení prostřednictvím palců na uzavřeném okruhu uživatelů a ukázalo se, že tato metoda na jeho zákazníky funguje mnohem lépe.

Americká on-line videopůjčovna Netflix, která působí i v České republice a na Slovensku, změní systém hodnocení jednotlivých titulů. Netflix upustí od klasických hvězdiček a zavede „palcování“. V pátek o tom informoval americký web Variety. Divák by se měl tak snadno orientovat podle toho, zdali se titul líbil (palec nahoru), případně nelíbil (palec dolu). Novinka by měla být podle Variety uvedena již v horizontu týdnů.

Netflix již v minulosti testoval hodnocení prostřednictvím palců na uzavřeném okruhu uživatelů a ukázalo se, že tato metoda na jeho zákazníky funguje mnohem lépe než hodnocení pomocí klasických hvězdiček. Z videoslužeb působících na našem trhu používá „hvězdičkování“ například HBO GO společnosti HBO Europe. Netflix v současné době svým předplatitelům nabízí devatenáct titulů (filmů a seriálů) s českými titulky, další čtyři pak s dabingem. V první kategorii figurují například Narcos, Jessica Jones, Marco Polo nebo Blacklist.

autor: lukpo
Spustit audio