Operátor AVIS zprovoznil nový DAB+ vysílač v Banské Bystrici

19. říjen 2017

Firma o zprovoznění vysílače informovala na sociální síti Facebook ve stručném statusu. Součástí multiplexu jsou mimo jiné stanice Rocková Republika, Best FM nebo okruhy RTVS.

Slovenská telekomunikační firma AVIS uvedla do provozu svůj nový vysílač v Banské Bystrici pro pozemní digitální rozhlas DAB+. O novince informoval operátor prostřednictvím sociální sítě Facebook. Vysílač funguje na kanálu 10B s výkonem 3 kW a jde o druhou lokalitu, kde firma digitální rozhlas provozuje. Svůj vysílač má AVIS také na nitranském Zoboru. Součástí multiplexu jsou stanice Rocková Republika, Aktual, Best FM, New Model Radio a okruhy RTVS.

Na facebookovém profilu AVIS-u se toho o samotném operátorovi příliš nedozvíte. „Radioreléové spoje na propojení telefonních ústředen a počítačových sítí vysokokapacitními spoji, Vysílače DVB-T a DAB +,“ uvádí firma. To stejné pak má napsané i na webových stránkách. Jedinou informací od samotného operátora, kterou zmínil AVIS na Facebooku, je fakt, že vysílač byl spuštěn. Co se týká technických parametrů, tam už firma odkazovala na jeden ze slovenských portálů věnujících se technice a digitálnímu vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio