Operátor Digital Broadcasting získal příděly pro pět nových vysílačů multiplexu 4

2. listopad 2017

Jedná se o stanoviště s lokálním dosahem, která se většinou pohybují v řádech desítek Wattů. Výjimku tvoří pouze města Pelhřimov a Vimperk.

Ostravský podnikatel Radim Pařízek hlásí úspěch při koordinaci nových lokalit, v nichž bude fungovat jeho televizní multiplex 4. Vyplývá to z databáze Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). V terestrické síti jsou šířeny kromě Pařízkových programů Relax a Rebel zejména stanice mediální skupiny Nova – Nova Action, Nova 2 a Nova Gold. Nebylo by proto velkým překvapením, kdyby iniciátorem tohoto kroku byla právě komerční jednička.

Nové vysílače může operátor multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, spustit v Pelhřimově, Slavičíně, Vimperku, Volarech a Vrchlabí. Ve všech případech půjde prakticky o „prskavky“ s výkonem nepřesahujícím sto wattů. Výjimkou je pouze Pelhřimov, kde může operátor spustit vysílání z Hodějovické vodárny s 251 Watty na kanálu 42. Další vysílače mají následující parametry: Slavičín – Hrádek (kanál 42, 25 Wattů), Vimperk – Pod Homolkou (kanál 56, 100 Wattů), Volary – sídliště (kanál 56, 25 Wattů) a Vrchlabí – Školní (kanál 45, 50 Wattů). Za redakční tip děkuje web Digitální rádio svému čtenáři Vítkovi.

autor: lukpo
Spustit audio