Operátor Itself začal nabízet internetovým poskytovatelům vlastní IP televizi

4. srpen 2017

Internetovým poskytovatelům odpadá rozsáhlá agenda spojená se zajištěním smluv s poskytovateli obsahu nebo autorskými organizacemi.

Jihomoravská společnost Itself se stává dalším subjektem na trhu, která nabízí internetovým poskytovatelům možnost přidat do svého portfolia IP televizi. Služba Interaktivní TV je postavena na softwarové platformě 4NET.TV, kterou využívá téměř dvě stě operátorů v České republice i na Slovensku, a vlastním hardwarovém řešení, které je shodné se službou DIGI2GO. Pro maximální využití služby ve vysokém rozlišení je doporučena linka s kapacitou 8 Mbps.

Jaké jsou výhody řešení pro internetové poskytovatele? Odpadne rozsáhlá agenda spojená se zajištěním smluv s poskytovateli obsahu nebo autorskými organizacemi. Poskytovatel internetového připojení se také obejde bez licence pro provozování převzatého vysílání od vysílací rady. Interaktivní TV využívá technologie adaptivního streamingu. Spočívá ve vytvoření pěti synchronizovaných profilů z jednoho vstupního streamu, které se přizpůsobí jednak zobrazovacím možnostem výstupního zařízení, ale také aktuální kvalitě internetového připojení.

S Interaktivní TV poskytovatel internetu nabídne svým zákazníkům sledování televize na set-top-boxu Arris VIP1113, mobilních zařízení s operačním systémem iOS nebo Android nebo počítači (PC nebo Mac) s využitím interaktivních funkcí. Ty uživateli dovolí si právě sledovaný pořad pozastavit, nebo se na něj podívat od začátku. Vysílání je možné také zhlédnout v archivu až tři dny zpětně nebo si nahrát 30 hodin záznamu s uchováním po dobu následujících 30 dní. Programová nabídka představuje sestavu více než 120 televizních kanálů, z nichž je 48 dostupných v HD rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio