Operátor Nordic Telecom plánuje vlastní IPTV, spustit jí chce ve druhé polovině roku

2. březen 2018

Zákazníci budou moci vstupovat do archivu televizních stanic, případně využívat funkce zpětného zhlédnutí. Firma se chce v rámci své nabídky soustředit na programy s vysokým rozlišením.

Nejen internet a volání, ale i IPTV, tedy televizi přes internetový protokol, začne svým zákazníkům nabízet ve druhé polovině roku operátor Nordic Telecom. Společnost tento týden vypsala výběrové řízení na jejího dodavatele. Zákazníci tak budou moci vstupovat do archivu televizních stanic, případně využívat funkce zpětného zhlédnutí. Firma se chce v rámci své nabídky soustředit na programy s vysokým rozlišením (HD) a prémiové stanice.

Nordic Telecom ve výběrovém řízení poptává komplexní řešení IPTV služeb, tedy softwarové zajištění včetně programové nabídky, dalšího obsahu a doplňkových funkcionalit. Dodavatel by měl zajistit i set-top boxy, které umožní přehrávání obsahu na dalších zařízeních, respektive dokončení sledování rozkoukaných pořadů. Vlastní IPTV bude Nordic Telecom nabízet v balíčku společně s fixním bezdrátovým připojením k internetu. Jde o novinku, kterou firma chystá v souvislosti se spuštěním nových služeb v pásmu 3,7 GHz. Nordic Telecom vydražil v roce 2017 dva bloky v tomto pásmu, kde nabídne bezdrátové vysokorychlostní připojení.

autor: lukpo
Spustit audio