Operátor RTI cz po skončení vysílání Gama Radia prozatím bez náhrady

1. říjen 2016

Ukončení vysílání severočeského rádia pochopitelně způsobilo na facebookovém účtu této severočeské stanice nevoli některých původních posluchačů.

Včera v 19 hodin bylo ukončeno vysílání severočeské rockové rozhlasové stanice Gama Radio. Logicky tak došlo k jejímu vypnutí i v DAB multiplexu západočeské firmy RTI cz. Operátor prozatím uvolněnou kapacitu nevyužil, nicméně je připraven na rozšíření programové nabídky. Digitální síť využívají v současné době především stanice Českého rozhlasu, kterých je šest – Radiožurnál, Plzeň, České Budějovice, Retro, Plus a Wave.

Ukončení vysílání severočeského rádia pochopitelně způsobilo na facebookovém účtu této severočeské stanice nevoli některých původních posluchačů. Gama Rádio bylo přeformátováno na Rock Rádio, které již působilo v jižních, západních a části středních Čech. Stanice se nyní identifikuje známým mottem „Rock je slušná muzika“. Unifikovaný playlist je slyšet jak na Práchni, Šumavě tak i dnes jíž bývalém Gama Rádiu. Web této stanice je již nefunkční a přesměrovává na nový portál http://www.rockovyradio.cz/sever/.

autor: lukpo
Spustit audio