Operátor Skylink připravil od března řadu změn, redukuje svou nabídku

1. březen 2018

Nabídce operátora by slušela stanice FilmBox Premium HD, která je zde dostupná pouze ve standardním rozlišení. Stejně je na tom i programová novinka Cartoon Network.

Operátor Skylink, největší satelitní služba na českém trhu, připravila od 1. března pro své diváky řadu novinek. Za tu nejdůležitější považuje redakce webu Digitální rádio mezi zákazníky na první pohled nepopulární krok, kterým je redukce programové nabídky. V ní skončily další dvě stanice, a to FilmBox Family a Outdoor Channel HD. Již dříve operátor neprodloužil smlouvu se společností Scripps týkající se programů Fine Living HD, Food Network HD a Travel Channel HD.

Z pohledu Skylinku ale dává vyřazení stanic smysl, protože pro operátora znamená zbytečné náklady. FilmBox Family prakticky recykloval tvorbu, kterou již vysílají stanice FilmBox Plus, případně FilmBox. Právě tato stanice byla nedávno Skylinkem přesunuta do základní nabídky a zpřístupněna tak všem klientům operátora. Programům z rodiny SPI International by spíše slušelo překlopení stanice FilmBox Premium do HD kvality, kterou lze aktuálně považovat za vlajkovou loď s nejatraktivnější tvorbou. V podobě Skylink Ochutnávky už program u operátora byl krátce dostupný po celý leden.

Outdoor Channel HD mohl oslovit diváky, kteří se zajímají o rybaření, horolezectví a další venkovní aktivity, chybělo mu nicméně to nejdůležitější – lokalizace. Bez české jazykové stopy mají klienti Skylinku k dispozici nadále například Nautical Channel HD nebo Esports TV HD. Satelitní operátor s platností od března prodloužil smlouvu se společností AMC, jejíž stanici Spektrum HD přesunul do nižšího balíku. V nabídce se zároveň nově objevil dětský program Cartoon Network (Flexi 10, Multi, Kombi a Komplet). Přesto, že stanice je již k dispozici ve vysokém rozlišení, operátor zvolil prozatím jeho klasickou verzi. Na pozici Skylink Ochutnávka střídá dětský kanál Nickelodeon dokumentární stanice Nat Geo Wild HD.

Parametry příjmu Cartoon Network: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11934/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

Aktualizováno v 17.00 - Operátor Skylink od 1. března vyřadil z nabídky také hard-erotický kanál EroXXX HD. Tento žánr a obrazovou kvalitu nadále obstarávají stanice Penthouse HD1 a Penthouse HD2. Další erotické kanály u Skylinku zůstávají beze změny.

Aktualizováno 5. března, 10.00 - Nabídka Multi byla rozšířena o 11 programů: Travelxp HD, Cartoon Network, FilmBox Extra HD, Film Europe HD, Viasat HD, Spektrum HD, MTV Dance, MTV Rocks, MTV Hits, VH1 a VH1 Classic.

Do balíčku Kombi přibylo 9 nových programů: Travelxp HD, Cartoon Network, FightBox, DocuBox, Stingray Brava, Stingray iConcerts HD, C Music TV, Unitel Classica HD, Brazzers TV Europe.

autor: lukpo
Spustit audio