Operátor Teleko chystá na úterý výluku DAB+ vysílače Barvičova

15. leden 2018

Příbramská firma používá v jihomoravské metropoli vysílání v takzvaném L-bandu, Český rozhlas už se zde spoléhá na standardní III. pásmo.

Na úterý 16. ledna naplánovala příbramská společnost Teleko výluku jednoho ze svých DAB+ vysílačů. „S omluvou Vám oznamujeme, že zítra 16. 1. 2018 dojde k přerušení vysílání DAB vysílače Brno Barvičova LE v době 01:00 – 05:00,“ oznámil dotčeným subjektům operátor Teleko. Programy v této digitální síti šíří také Český rozhlas. Jak je z uvedeného patrné, Teleko ještě používá v Brně takzvané pásmo L.

Obyvatelé Brna a přilehlého okolí ale nemusí být z údržbové přestávky rozmrzelí. Od čtvrtka 30. listopadu šíří Český rozhlas signál svého multiplexu ČRo DAB+ i v jihomoravské metropoli. Pokud už si tedy majitelé digitálních rádií tuto síť naladili, výluka se jich tím pádem nijak nedotkne. U některých přijímačů navíc může docházet ke kolizi obou multiplexů, což se projeví ve výsledku tak, že dané rádio naladí pouze některé stanice z jednoho a následně druhého balíku. Český rozhlas doporučuje v místě pokrytí signálem ČRo DAB+ právě tuto síť.

autor: lukpo
Spustit audio