Operátor UPC: Připravujeme postupné utlumení analogové kabelové televize

29. leden 2018

„Poskytování původního analogového signálu utlumujeme postupně v jednotlivých lokalitách, zvláště tam, kde už dnes analogovou TV využívá minimální počet klientů,“ sdělil naší redakci operátor.

Společnost UPC Česká republice plánuje postupné utlumení fungování analogové kabelové televize. Webu Digitální rádio to potvrdil mluvčí firmy Jaroslav Kolár. V současné době podle jeho vyjádření firma finišuje proces digitalizace a převod zákazníku na tento způsob distribuce signálu. Nevýhodou analogového vysílání je skutečnost, že nedokáže nabídnout nové funkcionality, jako je například zpětné zhlednutí, programový průvodce EPG a další.

„Poskytování původního analogového signálu utlumujeme postupně v jednotlivých lokalitách, zvláště tam, kde už dnes analogovou TV využívá minimální počet klientů. Samozřejmě těmto zákazníkům nabízíme výrazně kvalitnější a lepší náhradu v podobě služby TV Start, která kromě více než 40 programů, včetně programů ve vysokém rozlišení, nabízí EPG, kvalitnější obraz a některé další výhody digitální TV. Jde o postupný proces, termín úplného ukončení poskytování analogové TV nemáme stanoven,“ uvedl Kolár.

autor: lukpo
Spustit audio