Opilý muž z Brněnského mostu skončil na záchytce. Ještě před tím mu ale policisté zachránili život

15. listopad 2017
Zprávy z

OBSAHUJE VIDEO! Jihlavští policisté zachránili muže na zábradlí Brněnského mostu. K události došlo 10. listopadu odpoledne. Hlídka dostala hlášení, že na okraji mostu sedí muž a patrně chce skočit dolů. Na místě po chvilce vyjednávání muže stáhli dolů a odvezli na záchytku. Nadýchal totiž přes dvě promile.

„Muž byl ve špatném psychickém stavu a zjevně pod vlivem alkoholu. Jednu nohu měl přehozenou přes zábradlí, neměl tak dobrou stabilitu a hrozil jeho pád z mostu dolů,“ popsala mluvčí policie Jana Kroutilová.

„V nejvhodnější dobu pak muže ze zábradlí stáhli směrem na chodník a dostali ho tak do bezpečí. Na místo policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Po vyšetření lékařem ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala.

Na stejném mostě dvakrát

Na vysokém mostě v centru Jihlavy nebyli policisté poprvé. Zasahovali tam i 31. října, kdy tam seděl značně rozrušený muž. Člen zasahující jednotky s ním navázal komunikaci, také se ho podařilo stáhnout na chodník a předat záchranné službě k odvozu do nemocnice.

„Policisté obvodního oddělení Jihlava v obou případech díky profesionálnímu přístupu a rychlému jednání zachránili muže, jejichž život byl v tu chvíli bezprostředně ohrožen,“ uvedla mluvčí Jana Kroutilová.

autor: mik
Spustit audio