Oprava chodníků v pardubické ulici 17. listopadu začíná

18. červenec 2017

Povrchy jsou už v takovém stavu, že chodci na několika místech musejí dávat velký pozor, aby na nerovnostech nezakopli nebo neupadli. Rekonstrukce byla přitom v plánu už v létě v roce 2014.

Radnice původně zamýšlela povrchy opravit v souvislosti s velkou přeměnou třídy Míru v roce 2014, tehdejší náměstek primátora Michal Koláček ale nakonec na poslední chvíli projekt zastavil, a to kvůli povrchu.

První městský obvod totiž kvůli nedostatku peněz zvolil asfalt, to ale vedení města vadilo, protože by chodník s novou pěší zónou neladil.

Oprava bude trvat čtvrt roku

Práce na ulici právě začaly, oprava potrvá tři měsíce a částečně omezí chodce. Stavbaři opraví povrchy po obou stranách v celé ulici, od křižovatky s třídou Míru až po podjezd pod Hlaváčovou ulicí, včetně zastávek městské i meziměstské hromadné dopravy.

Část chodníků již byla rozkopaná, protože společnost Vodovody a kanalizace Pardubice využila plánované opravy k výměně některých vodovodních přípojek.

Rekonstrukce ulice 17. listopadu v Pardubicích

Na chodnících bude částečný průchod zachovaný, aby lidé mohli do domů a do tamních provozoven. Zajištěný bude samozřejmě také přístup záchranářů nebo hasičů k jednotlivým objektům.

Ulice bude ladit s třídou Míru

Po opravě bude povrch velmi podobný dlažbě na třídě Míru, ale šedé betonové desky budou na rozdíl od pěší zóny ochráněné proti znečištění a pronikání vody a budou také mrazuvzdorné.

Podle starosty prvního městského obvodu Jaroslava Menšíka z ANO budou na chodnících i stojany na kola, sedací stoličky, reklamní vitríny a odpadkovými koši na tříděný odpad i psí exkrementy.

autor: ba
Spustit audio