Oprava Vysočanské estakády se prodlužuje

27. říjen 2016

Auta se na Vysočanskou estakádu jen tak nevrátí. Oprava vozovky potrvá nejméně do poloviny příštího roku. Autobusy na trase mezi Vysočany a Prosekem po ní jezdí zatím stále jen v jednom směru.

Před třemi měsíci se po prudkém lijáku propadla část vozovky hned vedle autobusové zastávky Nad Jetelkou. Voda vymlela pod silnicí dutinu a pak se zbortilo několik metrů odpadní stoky.

Teď na místě každý den pracuje asi patnáct dělníků, říká mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek: „V tuto chvíli tam máme vyražené tři jámy do hloubky šesti metrů, postupně razíme novou stoku, která bude čtyři sta metrů dlouhá. Jsme ale stále ještě na začátku.“

Vysočanská estakáda tak zatím připomíná jedno velké staveniště. Jen oprava kanalizační stoky, která vede u silnice, vyjde podle předběžných odhadů na desítky milionů korun. Rekonstrukci samotné estakády navíc komplikují i další propadlá místa v okolí. „Až práce v podzemní ukončíme, nastoupí po nás Technická správa komunikací, která udělá nový povrch komunikace,“ vysvětluje Tomáš Mrázek.

Oprava Vysočanské estakády se protahuje

Auta sem mají vjezd zakázán a dodržování zákazu kontroluje policie. Necelé dva týdny tudy už jezdí autobusy, ovšem pouze ve směru z Proseka do Vysočan, říká mluvčí Dopravního podniku Aneta Řehková: „Do zastávky Vysočanská jedou linky beze změny, v opačném směru jsou vedeny odklonem.“

Ani Pražské vodovody a kanalizace, ani Technická správa komunikací zatím v tuto chvíli nechtějí odhadnout, jak dlouho ještě oprava potrvá. Optimistický termín je v první polovině příštího roku.

Oprava Vysočanské estakády se protahuje
autor: Lída Křesťanová
Spustit audio

Více z pořadu