Originální program bavorského Radia Galaxy zachytitelný také v Čechách díky DAB+

12. únor 2018

Potřebné oprávnění získal vysílatel v říjnu loňského roku. Vstup do multiplexů v Mnichově a Augsburgu tak byl realizován přibližně v horizontu čtvrt roku.

Bavorská rozhlasová stanice Radio Galaxy je zachytitelná nově také u nás. Její originální verze, tedy bez regionálního programu, je nyní k dispozici v Mnichově a Augsburgu. Právě signál z bavorské metropole zasahuje na omezené území Čech. Multiplex Muenchen na kanálu 11C je šířen výkonem 7,9 kW z vysílače Ismaning a 4 kW z věže Olympiaturm.

Web Digitální rádio na chystaný vstup stanice do obou bavorských měst již s předstihem upozorňoval, a to v říjnu loňského roku, kdy vysílatel získal od tamního regulátora BLM potřebné povolení. Radio Galaxy vysílá v Mnichově i Augsburgu s uspokojivým datovým tokem 80 kbps při použitém kódování HE-AAC verze 1. Zvláště DAB+ multiplex pro bavorskou metropoli tvoří zajímavou programovou nabídku privátních a komunitních vysílatelů, která zatím v českém éteru chybí. Pro majitele sestav DAB+ je tak zajímavým zpestřením zachytitelných stanic.

autor: lukpo
Spustit audio