Oslo se připravuje na vypnutí komerčních stanic v pásmu VKV

10. listopad 2017

„Posluchači, kteří budou chtít nadále poslouchat na východě Norska všechny národní kanály, musí od 8. prosince vlastnit digitální rádio,“ upozornil Ole Jørgen Torvmark, výkonný ředitel Digital Radio Norway.

Regiony Akershus, Oslo, Østfold a Vestfold budou již za necelý měsíc bez signálu privátních stanic v pásmu VKV. Komerční programy Radio Norway a P4 budou v rámci analogové FM distribuce vypnuty a budou pokračovat jen v rámci digitálních kanálů včetně pozemního digitálního rádia DAB+. Upozornil na to mj. norský web NTBinfo. Veřejnoprávní rozhlas NRK ukončil v těchto oblastech VKV vysílání už 20. září a referovali jsme o tom v následující zprávě.

„Posluchači, kteří budou chtít nadále poslouchat na východě Norska všechny národní kanály, musí od 8. prosince vlastnit digitální rádio,“ upozornil Ole Jørgen Torvmark, výkonný ředitel společnosti Digital Radio Norway. Východní Norsko je druhým největším regionem, který bude odkázán výhradně na digitální distribuci. „Řada lidí čeká, až bude analogové vysílání ukončeno úplně. Aby se posluchači vyhnuli problémům s výměnou jejich autorádia, doporučujeme, aby autoservis navštívili už nyní,“ doplnil Torvmark. Stanice postavené výhradně na digitální distribuci poslouchá aktuálně v Norsku téměř půl druhého milionu lidí.

autor: lukpo
Spustit audio