Ostrov koupí nevyužívaný hotel za 10 milionů korun. Opozice zuří

19. listopad 2015

Zastupitelé Ostrova na svém posledním zasedání schválili koupi bývalého hotelu Myslivna za 10,5 milionu korun. Město chce objekt zrekonstruovat a nabízet v něm ubytování turistům. Koupi hotelu prosadila koalice i přes protesty opozičních zastupitelů.

„Chybí tady ubytovací a restaurační kapacita. Když sem přijede autobus turistů, nemají se kde ubytovat nebo si dát kávu," argumentoval pro koupi hotelu starosta Ostrova Pavel Čekan.

Město by hotel po rekonstrukci mohlo provozovat formou městské organizace, časem by se podle starosty mohl i úplně osamostatnit. Podle starosty by hotel mohl zaštítit i hotelový řetězec.

Zastupitelé, kteří hlasovali pro koupi hotelu, argumentovali také tím, že ve městě chybí i ubytování například pro účastníky sportovních soustředění nebo rekreanty, kteří v zimní sezoně míří za lyžováním do nedalekých Krušných hor. „Kuchyň by mohla současně vařit i pro stacionář nebo místní seniory," navrhovala radní Pavlína Lišková.

Opoziční zastupitelé byli zásadně proti

„Ve městě není ani koncepce cestovního ruchu. To, že tady hotel bude, přece neznamená, že sem lidé automaticky přijedou. Vždyť v tom hotelu by se každý den muselo ubytovat nejméně 10 lidí, aby vydělal aspoň na mzdy zaměstnanců," řekl na zastupitelstvu Jan Bureš.

Někteří zastupitelé byli i proti tomu, aby se město vůbec do podnikání pouštělo. „Svým zásahem do trhu město uškodí okolním podnikatelům, kteří nebudou schopní městskému hotelu konkurovat," uvedl zastupitel Petr Nedvěd.

Přesto se koaličním zastupitelům podařilo návrh schválit. Město se zaváže hotel koupit do konce roku 2016. Hotel Myslivna naposledy fungoval před šesti lety, od té doby byl nevyužívaný.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio