Otevření mostu v Loděnici pomůže kolabující dopravě v okolí Berouna

18. červenec 2016

Jen o pár dní se opozdilo otevření nového mostu přes potok Kačák v Loděnici na Berounsku. Původní most byl uzavřen loni v září ze dne na den kvůli špatnému stavu.

Silničáři zkontrolovali stav šestnáctimetrového mostu naposledy v pátek a rozhodli se, že je možné ho dnes odpoledne průjezdnit. Na stavbě jsou ještě drobné nedodělky, ty ale podle šéfa krajské správy a údržby silnic Zdeňka Dvořáka neohrožují bezpečnost.

Řidičům se tak alespoň částečně uleví, dopravní situace kolem Berouna je totiž v současné době kvůli stavebním pracím na dálnici D5 složitá.

Objížďka navíc vedla i místy, kde se auta velmi těžko vyhýbala. To byl třeba případ křižovatky ulic K Nouzovu a Prvního máje.

Původní most byl v havarijním stavu od posledních povodní v roce 2013. Od té doby po něm proto auta mohla jezdit jen omezeně. Vždycky jezdili chvíli řidiči z jednoho směru a pak z druhého. To trvalo až do října loňského roku, kdy ho silničáři zavřeli a později strhli a nahradili novým.

Dnešní otevření mostu v Loděnici není jedinou dobrou zprávou pro řidiče. Silničáři mají v pátek dokončit nájezdy na 14. a 18. kilometru ve směru na Plzeň. Řidiči možná už také budou moct sjet z dálnice D5 na exitu Beroun - centrum. Zároveň by měla skončit také částečná uzavírka, která začíná kousek za Loděnicí ve směru na Plzeň a končí za Berounem.

autor: fir
Spustit audio