Otevření nové pošty v Pelhřimově způsobilo dopravní chaos. Parkoviště pro zákazníky teprve bude

26. září 2016
Zprávy z

V Pelhřimově otevřeli novou pobočku pošty. Státní podnik opustil svou stávající budovu a přemístil se do bývalé Agrobanky k hlavnímu průtahu městem. Už dříve v tomto místě vznikaly dopravní problémy. S otevřením pobočky jich je, jak jsme zjistili, ještě víc. Lidé parkují v zákazech, před prodejnami. Starosta chce situaci řešit, patrně dopravními značkami.

„Před garáž se mi postaví auto a já nemůžu vyjet,“ povzdychla si paní Zdena, která bydlí od nové pošty pár desítek metrů.

„Parkujou mi tady, totální chaos,“ rozčiloval se podnikatel Jiří Vacula, který měl před provozovnou zákazovou značku. Už ji tam nemá. „Já když tady zastavím s náklaďákem, tak zastavím celý provoz, ale přeci to nebudu nosit v náručí. Nikdo nic neřeší, nikdo se mě neptal, žádná komunikace, tak to tady v Pelhřimově chodí. A ještě tady věčně jezdí v protisměru.“

Jednosměrka naproti

V Pelhřimově před pár dny zjednosměrnili ulici dr. Tyrše hned naproti poště, kde by měla být parkovací místa právě pro uklidnění situace. „Po obou stranách komunikace, asi 25 parkovacích míst. Uvidíme, jak se bude ta situace vyvíjet,“ dodává Jiří Krupka, šéf odboru dopravy pelhřimovské radnice.

17 parkovacích míst přímo u budovy, slibuje pošta

„Zezadu to ještě není úplně vyčištěné, ale budou tam parkovací místa, asi sedmnáct. Upraví se to tak, aby zákazníci pošty mohli krátkodobě parkovat,“ řekla Českému rozhlas pracovnice České pošty, která si nepřála být jmenovaná.

Radní o dopravním chaosu neví

Město Pelhřimov organizuje dopravu uvnitř města. Starosta František Kučera (ČSSD) o žádném dopravním chaosu kolem pošty neví. „Slyším to až od vás. Asi to budeme muset řešit nějakou značkou, třeba zákazem zastavení, je to možná jedna z variant,“ dodal starosta.

autoři: mik , ost
Spustit audio