Označení HD kvalita i pro audio? Nizozemská stanice Deep Radio vysílá s 320 kbps

27. červen 2017

Vysílatel uvedl, že tento stream je určený těm posluchačům, kteří budou stanici Deep Radio poslouchat na kvalitních audio sestavách a chtějí si vysílání užít s minimální zvukovou kompresí.

Nizozemská taneční stanice Deep Radio nabízí náročnějším posluchačům zajímavou novinku – stream vysílání s datovým tokem 320 kbps. Tento stream je dostupný ve formátu MP3 a vysílatel ho označuje jako HD – high definition, tedy vysoké rozlišení. Zkratkou HD je obvykle označováno vysílání televizních stanic s poměrem 1920x1080 obrazových bodů (pixelů). Kromě této kvality nabízí Deep Radio i rychlosti 64 a 128 kbps.

Vysílatel uvedl, že tento stream je určený těm posluchačům, kteří budou stanici Deep Radio poslouchat na kvalitních audio sestavách a chtějí si vysílání užít s minimální zvukovou kompresí. Rozhlasovou stanici je možné poslouchat také prostřednictvím mobilní aplikace pro operační systémy Android a iOS (odkaz zde) a díky službě TuneIn Radio. Širokou nabídku audioformátů nabízí na webu i stanice Českého rozhlasu. Radio Wave, D-dur a ČRo Jazz jsou dostupné s vyšší kvalitou zvuku – 256 kbps ve formátu MP3.

autor: lukpo
Spustit audio