P7 Klem: digitální vánoční rádio už vysílá také v Norsku

7. listopad 2017

Vysílání vánočních programů je v Norsku populární. V loňském roce si ho naladilo téměř dva a půl milionu lidí. Poprvé si ho mohli zájemci pustit v roce 2009.

Norsko se připojilo k řadě evropských zemí, kde je k dispozici speciální vánoční digitální stanice. Pod názvem P7 Klem ho najdou v rámci celoplošné distribuce zájemci v rámci svých DAB+ rozhlasových přijímačů, ostatní si mohou tuto stanici naladit na webu. Na stream není uplatňována geoblokace (na rozdíl od britského programu Magic Christmas), takže si ho mohou naladit zájemci také v České republice a na Slovensku.

Vysílání vánočních programů je v Norsku populární. V loňském roce si ho naladilo téměř dva a půl milionu lidí. Mezi skladbami nebude chybět pochopitelně ani klasika jako Fairytale of New York, All I Want For Christmas Is You, Happy Xmas (War Is Over) nebo Last Christmas. Anders Obsahl, programový ředitel stanice P4, konstatoval, že speciální vysílání se stalo každoroční součástí nabídky rozhlasových stanic a patří tak de facto už mezi vánoční tradice. Poprvé bylo možné tento program naladit v roce 2009.

autor: lukpo
Spustit audio