Parisi české volejbalistky po prohře se Srbkami chválil. Kovářová si na Němky věří

Trenér českých volejbalistek, Ital Carlo Parisi, působí jak pedant, jemuž záleží na veškerých maličkostech. Po zápase českých reprezentantek na mistrovství Evropy se Srbskem ale své svěřenkyně chválil, ačkoli Srbkám podlehly 0:3. Češky totiž favoritkám vzdorovaly statečně, i když skóre tomu příliš nenapovídá. Dnešního souboje s Německem se proto nebojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

„S výkonem týmu jsem opravdu velice spokojen. Hlavně jsme dobře blokovali a bránili. Hráli jsme proti týmu, který se před pár týdny dostal na olympiádu, a naše volejbalistky zdaleka nemají takové zkušenosti. Proto můžu jen chválit,“ prohlásil kouč Parisi po prohře 20:25, 23:25 a 18:25.

Zápas rozhodl o tom, že Srbky vyhrají skupinu D. O druhé místo si to dnes Češky rozdají s Němkami. Když zápas zvládnou, vyhnou se v případném čtvrtfinále právě Srbsku, které je jasným adeptem na medaili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy na zápas Češek se Srbkami v reportáži Štěpána Pokorného

Taktika a styl hry z utkání se Srbskem ale podle Parisiho nemusí na Němky platit.

„Víme, že můžeme vyhrát, a tak budeme pod větším tlakem než proti Srbsku. Němky jsou sice taky favoritky, ale pokud viděly naše dva zápasy ve skupině, tak vědí, že ze sebe musí vydat to nejlepší,“ myslí si Parisi.

Němky ještě neporazily

Psychika bude v duelu s Německem hodně důležitá. Češky do něj totiž vstoupí s vědomím, že Němky ještě nikdy neporazily. Alespoň tedy pokud hrálo libero Julie Kovářová.

„Určitě to není obtížnější soupeř. Myslím si, že je na naší úrovni, kdežto Srbky jsou pořád ještě někde jinde. Ještě jsme s nimi nikdy nevyhrály, ale všechno musí být jednou poprvé,“ burcuje Kovářová.

Zápas s Německem Češky rozehrají v 17 hodin. Ve stejný čas začne i přímý přenos na Českém rozhlasu Sport a v mobilní aplikaci iRadio.

Štěpán Pokorný, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme