Parkovací místo si musíte vyhrát v soutěži. Platí to v jednom domě v Havlíčkově Brodě

21. červenec 2017
Zprávy z

V Havlíčkově Brodě v ulici Husova stojí menší parkovací dům. Obyvatelům přilehlého paneláku ale končí nájemní smlouva na parkovací místa a možnost dál odstavit svůj vůz si budou muset vyhrát v soutěži. Minimální cena je podle radnice 400 korun za jedno místo a měsíc.

Parkovací dům stojí v ulici Husova a odděluje od sebe budovu policie a soudu s panelovým domem. Parkovací místa jsou ve spodní části, tedy pod střechou a nahoře v úrovni silnice.

Obyvatelé paneláku měli smlouvy na tři roky, které právě končí. Radnice chce další nájemní vztahy upravit na pět let. Nejprve ale proběhne soutěž. Místa dostane ten, kdo nabídne vyšší cenu, minimálně však 400 korun za jedno místo na měsíc.

Vzhledem k tomu, že jde o kryté parkoviště, nesmí do něj vjíždět vozy s plynovým pohonem (CNG, LPG) a auta vyšší než 210 centimetrů.

„O podobném režimu nikde jinde v Havlíčkově Brodě neuvažujeme,“ řekl Českému rozhlasu starosta Jan Tecl (ODS) s tím, že jde o jediné městské parkoviště, které je možné si takto pronajmout. „Další parkovací místa v Havlíčkově Brodě hledáme, chceme stavět dvoupodlažní budovu vedle knihovny, o režimu parkování jsme ale zatím nerozhodli,“ dodal starosta.

Soutěž o parkovací místa v Husově ulici radnice vyhodnotí letos na podzim.

autoři: mik , Kateřina Tůmová
Spustit audio