Partner DAB operátora Teleko získal významnou zakázku ve Švédsku

7. červen 2017

„Tento kontrakt je opravdu prestižní záležitostí a Teracom je pro nás velice zkušeným partnerem v oblasti DAB multiplexerů,“ konstatoval Lars-Peder Lundgren, obchodní manažer Paneda.

Společnost Paneda, která dlouhodobě spolupracuje s příbramským DAB operátorem Teleko, získala významnou zakázku ve Švédsku. Firma bude dodavatelem technického řešení head-endu (koncového bodu vysílacího řetězce, pozn. red.) pro dva stávající rozhlasové multiplexy – konkrétně celoplošnou národní síť a regionální síť ve Stockholmu určenou pro privátní vysílatele. Technické řešení Paneda je nainstalováno v datovém centru Teracom.

„Tento kontrakt je opravdu prestižní záležitostí a Teracom je pro nás velice zkušeným partnerem v oblasti DAB multiplexerů. Vážíme si jejich zpětné vazby i postoje, jak by mělo celé řešení vypadat. Jsme velmi potěšeni, že další významní hráči na trhu si uvědomují, výhody tohoto řešení a dávají důvěru v náš projekt,“ konstatoval Lars-Peder Lundgren, obchodní manažer ve společnosti Paneda. Projekt rozšiřování DAB+ rádia byl zmražen a případný další postup bude zvolen podle úspěchu technologie v jiných zemích. Stávající systémy budou v provozu do roku 2019.

autor: lukpo
Spustit audio