Pátá generace Apple TV s podporou Ultra HD a formátu HDR

22. únor 2017

Apple TV v minulosti slibovala například komunikaci s kabelovým přijímačem a následné přenášení živého vysílání na televizní obrazovku. K tomu ale nakonec nikdy nedošlo.

Pátá generace platformy/set-top-boxu Apple TV, která je v současné době ve fázi vývoje, bude podporovat Ultra HD rozlišení a pravděpodobně i obrazový formát HDR pro věrnější podání barev. Informoval o tom Bloomberg, který se odvolává na lidi obeznámenými s chystaným uvedením této novinky. Ultra HD formát už podporuje například poslední generace Chromecastu i některé další platformy.

Apple TV v minulosti slibovala například komunikaci s kabelovým přijímačem a následné přenášení živého vysílání na televizní obrazovku. K tomu ale nakonec nikdy nedošlo. V plánu zůstalo také hlasové ovládání Apple TV. To sice v současné době funguje, nicméně povely je třeba vždy vyslovit do dálkového ovládání. Apple neuvádí, jak je platforma Apple TV úspěšná, respektive kolik zařízení se prodalo. Prodej čtvrté generace ale skončil za očekáváním. Apple naráží také na konkurenční platformy jako Amazon nebo Roku, které jsou levnější a zvládnou toho paradoxně více.

autor: lukpo
Spustit audio