Pátrání po zmizelém malajsijském boeingu končí. Záhadu letu MH370 neobjasnilo

Pátrání po troskách zmizelého malajsijského letounu po téměř třech letech končí. Oznámily to v úterý malajsijské, australské a čínské úřady. Let malajsijských linek vyrazil z Kuala Lumpuru do Pekingu na začátku března 2014. Na palubě zmizelého letadla bylo 239 cestujících a členů posádky. Co se s letadlem stalo, zůstává záhadou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion

Francouzští policisté a vyšetřovatelé zkoumají úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion | Zdroj: Reuters

Pátrací plavidlo dokončilo prohledávání mořského dna ve vymezené oblasti v Indickém oceánu, aniž by objevilo trosky letadla.

„Přes veškerou snahu a za použití těch nejlepších vědeckých metod nebylo pátrání úspěšné,“ informovaly malajsijské, australské a čínské úřady.

Podmořské pátrání nevyneslo na světlo žádné stopy po letadle. Na plážích ostrova Mauricius, na břehu Tanzanie a francouzského ostrova Réunion se ale našly trosky, u nichž se potvrdilo, že pocházejí ze zmizelého letounu.

Let malajsijských linek z Kuala Lumpuru do Pekingu vyrazil na začátku března 2014. Letadlo zmizelo z radarů asi 20 minut po startu. Záchranáři po něm nejdříve pátrali v Jihočínském moři, ale později se ukázalo, že letoun změnil kurz na jihozápad od Indického oceánu.

Na palubě zmizelého letadla bylo 239 cestujících a členů posádky, značnou část tvořili Číňané. Co se s letadlem stalo, zatím zůstává jednou z největších záhad v historii letectví.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme